Studená špenátová polévka zdravá a chutná
Pokud patříte k fanouškům zelené stravy ale hlavně špenátu, nebo prostě máte špenát rádi pak jste našli recept právě pro vás. Špenát je potravina která se můžu jíst ve všech možných úpravách jak čerstvý tak i vařený. Každý známe špenát s pečínkou a bramborovým knedlíčkem, ale dnešní recept je zdravější.

Co budete potřebovat
• 500 g špenátu
• 3 větvičky čerstvé máty
• 6 ks mladé cibulky
• 2 stroužky česneku
• 2 PL rostlinného oleje
• 250 ml studeného slepičího vývaru
• 250 ml bílého jogurtu
• 125 ml zakysané smetany
• trochu citronové šťávy
Následný postup:
Na pánvi rozehřejte olej, na kterém osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a špenátové listy. Přilijte vývar a vařte cca 10 minut. Nechte trochu vychladnout, přidejte pokud máte lístky máty a pak tyčovým mixerem rozmixujte.
Do hotové polévky můžete přimíchat jogurt, smetanu a nebo citrónovou šťávu. Osolte a opepřete podle chuti. Dejte vychladit do chladničky.
Dobrou chuť
Redakce Press-Media
Doporučuje další zajímavé články na mediích
StyleMag.cz
In-In.cz
GoldBach.cz
Sponzorované odkazy
Vybíráte si nový tablet? Vsaďte na stylový iPad mini od Applu!