Středa, 17 dubna, 2024
- Komerční sdělení -zeny
Domů Blog

Striptýz jako umění: Pohled za oponu

0

Pánský striptýz často balancuje na tenké hranici mezi kontroverzí a uznáním jako plnohodnotná forma umění. Veřejnost si může často myslit, že jde jen o jednoduchou show zaměřenou na rozpoutání divokých vášní a podněcování fantazií. Avšak za tímto světem plným světel, hudby a tělesné elegance se skrývá mnoho více, než je na první pohled zřejmé. Pohled za oponu odhalí svět plný odhodlání, tvrdé práce a umělecké vášně.

Příběh začíná mnoho měsíců předtím, než se tanečník objeví na pódiu. Tanečníci stráví nespočet hodin v tanečních studiích a posilovnách, kde pilují své dovednosti, sílu a flexibilitu. Každý pohyb je pečlivě plánovaný a cvičený tak, aby byl co nejvíce plynulý a přesvědčivý. Tato příprava vyžaduje nejen fyzickou sílu a vytrvalost, ale také hluboké porozumění rytmu a hudby, se kterou tanečníci pracují.

Pánský striptýz na Ladies Night

Jedním z klíčových elementů přípravy je výběr hudby. Tanečníci si musí vybrat skladby, které nejen odpovídají rytmu a stylu jejich tanečního vystoupení, ale také dokáží navodit správnou atmosféru a vzbudit reakci u publika. Hudba je srdcem vystoupení a správný výběr může znamenat rozdíl mezi průměrným a nezapomenutelným zážitkem.

Dalším důležitým aspektem je kostým. Pánský striptýz vyžaduje, aby tanečníci byli nejen v perfektní fyzické kondici, ale také aby měli smysl pro styl a originalitu. Kostýmy jsou často na míru a reflektují osobnost tanečníka i téma vystoupení. Od policistů a hasičů po sofistikované obleky – každý kostým je pečlivě promyšlený a připraven tak, aby posílil iluzi a zapojil diváky do příběhu.

Za zmínku stojí také psychologická příprava. Tanečníci musejí být nejen fyzicky, ale i mentálně připraveni na výzvy, které s sebou vystoupení přináší. Musí se vyrovnat s možnými předsudky, nervozitou a tlakem, které mohou ovlivnit jejich výkon. Sebevědomí a schopnost komunikovat s publikem jsou klíčové dovednosti, které tanečníci musí rozvíjet.

Pánský striptýz nejen na rozlučku se svobodou

Rozhovory s tanečníky odhalují, že mnozí z nich považují svou práci za hluboce osobní a uměleckou formu sebevyjádření. Každé vystoupení je příležitostí vyprávět příběh, vzbudit emoce a vytvořit nezapomenutelnou show. Jak jeden z tanečníků poznamenal: „Není to jen o svlékání. Je to o sdílení části sebe s publikem, o vytváření atmosféry, kde se každý může cítit svobodně a osvobozeně.“

Závěrem můžeme říci, že pánský striptýz je komplexním uměním, které vyžaduje mnoho více, než se na první pohled zdá. Je to směsice fyzického výkonu, uměleckého vyjádření a psychologické odolnosti. Za každým vystoupením stojí hodiny přípravy, osobní oběti a nekonečná vášeň pro tanec. Tímto pohledem za oponu se otevírá nový obdiv k tomuto uměleckému odvětví, který překračuje běžné stereotypy a otevírá dveře k hlubšímu pochopení a uznání.

Rezidence Byty na Vackově: Bydlení s panoramatickým výhledem na Prahu

0

Toužíte po bydlení s panoramatickým výhledem na Prahu, kde se budete cítit svobodní jako ptáci? Pak vás jistě zaujme rezidence Byty na Vackově, která nabízí širokou škálu bytů v nejvyšších patrech s úchvatnými panoramaty Prahy.

Pokračování úspěšného projektu

V návaznosti na velký zájem o první fázi projektu Byty na Vackově se developer pustil do další etapy, která zahrnuje 4 výškové domy s celkem 241 byty o dispozicích 1+kk až 5+kk. Více než polovina bytů již našla své majitele, a proto neváhejte, pokud vás tato nabídka zaujala.

Rezidence nabízí širokou škálu bytů o rozměrech od 31 m2 do 114,90 m2, takže si vybere každý. Všechny byty disponují předzahrádkou, terasou nebo balkonem, čímž se stává bydlení ještě komfortnější. K vybraným bytům náleží také garážová stání a sklepní kóje v podzemních podlažích nebo komory v nadzemních podlažích. 

Nízkoenergetické bydlení s nízkými zálohami

Rezidence Byty na Vackově je postavena v nízkoenergetickém standardu B, takže se můžete těšit na nízké zálohy za energie. V areálu rezidence naleznete vše potřebné pro pohodlný život, včetně obchodů Albert a Rossmann, mateřské školy, cukrárny, kosmetického salonu a prodejny delikates.

Interaktivní vizualizace pro snadný výběr bytu

Výběr bytu je snadný a pohodlný. Na webových stránkách projektu naleznete interaktivní vizualizaci, která vám na jeden klik podá maximum dostupných informací o daném bytu, včetně ceny, rozlohy a orientace na světové strany.

Jednopokojový byt v rezidenci Byty na Vackově pořídíte již od 4,9 milionu korun. K vybraným bytům developer nabízí sklep v hodnotě 250 tisíc korun. Ten se bude hodit jako odkladiště sezónních věcí, jako jsou sportovní pomůcky, kola nebo dětský kočárek.

V případě, že vlastníte automobil a budete mít zájem ho parkovat uvnitř domu, můžete si objednat za příplatek vlastní parkovací místo, čímž vám odpadne nutnost hledat každý den volný flek v okolní zástavbě.

Bydlení v atraktivní lokalitě

Rezidence se nachází v Praze 3 – Žižkově, v blízkosti parku Židovské pece. Lokalita nabízí skvělou dopravní dostupnost a bohatou občanskou vybavenost.

Byty na Vackově – ideální volba pro ty, kteří touží po moderním a komfortním bydlení s panoramatickým výhledem na Prahu.

Jak si zjednodušit projektové řízení? Začněte využívat potenciál generativní AI

0

Řízení projektů není jednoduché a „projekťák“ se může dostat do stresové situace i v případě poměrně nenáročné zakázky. Možná to pravidelně zažíváte na vlastní kůži. Deadline tlačí, úkoly se vrší a hlava se vám z nekonečných tabulek a seznamů točí jako po víkendovém večírku. Naštěstí žijeme v době moderních technologií a můžete si na pomoc přizvat umělou inteligenci. Ta vám řízení projektů výrazně zjednoduší. Jak?

AI se postará o nudnou a rutinní práci

Zapomeňte na manuální zadávání dat, zdlouhavé reportování a nekonečné sledování termínů. O tohle všechno se může postarat právě umělá inteligence. Dokáže automaticky sbírat data z různých zdrojů, generovat reporty a upozorňovat na blížící se deadliny. Vy najednou zjistíte, že máte spoustu času a energie na skutečně důležité věci. Například na strategické plánování a vedení týmu.

AI vám poradí, jak na to

Jste v koncích, protože si nevíte rady s plánováním projektu? Nevadí, AI vám navrhne optimální harmonogram a pomůže vám s alokací zdrojů.

Potřebujete zhodnotit rizika? Pro AI je to opět „brnkačka“ – ukáže vám, na co si dát pozor a jaká rizika minimalizovat. A když se v projektu objeví nějaký problém, umělá inteligence vám ochotně pomůže s hledáním kloudného řešení.

AI vám pomůže lépe komunikovat s týmem

Pokud vás výše uvedené schopnosti nepřesvědčili, pak vězte, že vám AI usnadní sdílení informací a koordinaci práce s celým týmem. Dokáže automaticky vytvářet e-maily a zprávy, sledovat úkoly a upozorňovat na změny v projektu. Díky tomu bude mít každý člen týmu dokonalý přehled o tom, co se děje.

AI vám ušetří čas i peníze

Zjednodušení projektového managementu vede k úspoře času a peněz. Už nebudete muset platit za drahé nástroje a software, a dokonce ani za externí konzultanty. To vše totiž zvládne AI za zlomek ceny.

Ale pokud si raději projektové řízení řešíte manuálně, pak se vám bude hodit například eWay-CRM. Primárně jde o CRM systém, ale současně nabízí spoustu užitečných funkcí pro efektivní project management. A navíc je v základní verzi zcela zdarma.

Už jste viděli kolonožku?

0

Že se vám zdá toto slovo jako vtipná slovní hříčka? Není tomu tak a opravdu to označuje reálný výrobek, který se těší veliké oblibě jak mezi mládeží a dětmi, tak i mezi dospělými. Tento dopravní prostředek však není tak známý, a tak se pojďme podívat na to, co toto slovo vlastně označuje a pro koho může být kolonožka vhodná.

Co je to kolonožka

Jak jsme již zmínili, kolonožka je dopravní prostředek. Co nám ale název může napovědět dál, je to, že bude zahrnovat kola a naše nohy, proto takzvaná kolonožka. Možná vám mladším bude tento produkt bližší, když si představíte hoverboard.

Pro ty, kterým to stále nic neříká, může být nápovědou to, že se jedná o balanční vozítko, které ovládá řidič svými končetinami a tlakem, který jimi vytváří. Tento dopravní prostředek není vybaven řídítkem, a tak může nějakou chvíli trvat, než se ho naučíte perfektně řídit. Pokud se to však naučíte, může to být velká zábava a zároveň praktický dopravní prostředek, který vás může dopravit na místo až 15 km vzdálené.

Kolonožka je vhodná nejenom do města, ale může být vhodná i do terénu. K tomu účelu jsou kolonožky rozlišené i podle toho, zda jsou odolnější do terénu či nikoli. Pokud jste tak náročnější uživatel, určitě se vyplatí zainvestovat do offroad varianty, kde si užijete i více zábavy. Kdykoli ale pojedete s kolonožkou do terénu, je dobré myslet na to, že její pohon je zajištěn elektromotorem a že výrobek obsahuje baterii.

Pro koho je kolonožka vhodná

Kolonožka je určitě vhodná pro kohokoli, kdo se potřebuje přemisťovat na kratší vzdálenosti ať už do práce či do školy a obchodu. Užitek z ní tak bude mít mladší generace z důvodu zažití zábavy a získání prožitků i obdivu kamarádů, střední generace, která se potřebuje prakticky dopravit do práce v co nejkratším čase, ale i starší generace, která se potřebuje dopravit do obchodu a může jim to usnadnit pohyb. Starší generaci to navíc může pomoci i s tréninkem koordinace, která se časem vytrácí.

Kolonožka nebo hoverboard

Kolonožka a hoverboard jsou vlastně velmi podobné věci. Kolonožka je pouze český název pro hoverboard, který jsme si jako Češi vytvořili, aby se nám s tímto produktem lépe zacházelo a dokázali jsme si pod ním všichni alespoň něco představit. Někteří výrobci však označují slovem kolonožka spíše lehčí a skladnější produkty tohoto typu. Je to tak spíš takový český ekvivalent ke slovu hoverboard, který se rychle ujal.

Pokud tak nad nákupem kolonožky uvažujete, doufáme, že jsme vám pomohli s rozhodováním, zda je tento výrobek to pravé pro vás a zda výrobek naplno využijete. A jestliže jste se nakonec rozhodli, že si výrobek zakoupíte, přejeme spoustu štěstím nabitých kilometrů bez zbytečných pádů a zranění. Najdete je např. na stránkách Motoe.cz.

Elektrická auta pro děti jsou současným hitem

0

Hledáte pro své děti zábavu a dobrodružství? Pak jim pořiďtedětské elektrické auto. Nejen malí motoroví nadšenci, ale i jejich tatínkové nebo dědové uvítají licencované a věrné kopie renomovaných značek.

Proč dětem pořídit dětská elektrická auta?

Dětská autabývají často replikami skutečných automobilů a pomáhají těm nejmenším osvojovat si zábavnou formou základní dovednosti spojené s volantem a pedály. Podporují správný odhad vzdálenosti a koordinaci ruky s nohou a zrakem. Díky elektrickému autíčku bude dítě trávit více času na čerstvém vzduchu a procházky se tak pro něj stanou zábavou.

V nabídce např. na Nejsport.cz naleznete různé typy, které se liší výkonem, výdrží či typem konstrukce.

Ovládání

Elektrické auto pro děti je konstruováno tak, aby jeho ovládání zvládlo i malé dítě. Ve většině případů se jedná o sešlápnutí pedálu určujícího rychlost a o manipulaci s páčkovou, která ovlivňuje směr jízdy. Ten je buďto vpřed či vzad. Některé modely mají ještě nějaké doplňkové funkce – otevírání zadního kufru, zvuk klaksonu nebo rozsvícení světel.

Výbava

Kromě výše zmiňované výbavy disponují jednotlivé modely otevíracími bočními dveřmi. Nesmí chybět zrcátka, díky kterým se děti snadno naučí věnovat pozornost dění ve svém nejbližším okolí. Samozřejmostí jsou brzdy, které podporují rozvoj dětských motorických schopností.

Co se světel týká, mohou to být klasické žárovky nebo LED diody. Zapínají se pomocí dálkového ovládání nebo přímo na karosérii. Děti milují blinkry a další světelné efekty, které jsou spojeny se změnou směru jízdy. Oblibě se těší také barevné podsvícení podvozku.

Bezpečnost během jízdy zajišťují bezpečnostní pásy. Přestože je rychlost jízdy malá, některé děti jsou během ní neposedné. Je tedy dobré mít možnost je upoutat, aby z auta případně nevypadly.

Korekci jízdy umožňuje rodičům dálkové ovládání. Usměrnit mohou rychlost nebo snadno změní směr, v případě hrozícího nebezpečí. Lepší bezpečnost nabízejí modely, které disponují funkcí plynulého rozjezdu. Díky ní je rozjez jemnější a nehrozí pád.

Různé modely z nabídky

V nabídce na stránkách prodejce – Nejsport.cz naleznete různé druhy elektrických autíček. Záleží jen na tom, čemu vy a vaše děti dáváte přednost.

Klasická osobní elektrická autíčka – ideální volba pro nejmenší. Některé modely dokonce disponují licencí skutečných výrobců, představují tak přesnou kopii známých automobilových značek.

Elektrické motorky – jsou určené pro děti od tří let, neboť mají horší stabilitu. Některé modely umožňují přidělání pomocných koleček.

Elektrické čtyřkolky – jedná se o modely mezi terénním autem a klasickou motorkou. Mají silnější motor a jsou vhodnou volbou do terénu.

Užitkové vozy – sice nejsou tak rychlé, ale zase nabízejí větší interaktivitu a do takového bagru se zamiluje nejeden kluk nebo holčička.

Elektrické trojkolky – mají design motorky, jen vzadu jsou opatřené dvěma koly. Ta poskytují vyšší stabilitu.

Jak fotit s Vivo X100 Pro: Tipy a triky pro úžasné fotografie

0

Mobilní telefony se staly nedílnou součástí našich životů a jejich fotoaparáty stále více konkurují klasickým zrcadlovkám. Vivo X100 Pro patří mezi špičku ve svém oboru a s trochou know-how s ním pořídíte snímky jako od profesionálních fotografů. Několik tipů přináší fotograf Petr Staněk, který už nové vivo zná stejně dobře jako svou zrcadlovku.

Jak správně fotografovat

Nebojte se jít za hranice typických turistických fotek. Zajímavé kompozice, detaily a hra světel a stínů dodají vašim fotografiím osobitost. Zkuste tvořit fotografie se zajímavým pozadím jako například racek sedící na zábradlí s pozadím Pražského hradu nebo zamilovaný pár sedící při západu slunce s úchvatnými scenériemi kolem. Vyvarujte se také nejčastějším chybám při pořizování snímků – uříznutým končetinám, rušivým prvkům v pozadí a nesymetrickému rozložení objektu v záběru. Nezapomeňte také na to, že nejlepší světlo pro fotografování je tzv. „zlatá hodinka“, které je hodinu po východu a hodinu před západem slunce.

Využijte některé z mnoha nastavení

Experimentujte s režimy fotoaparátu. Pro noční scény se hodí režim „Noc“, pro rozmazání pohybujících se objektů „Dlouhá expozice“ a pro kreativní hry s vodou „Vodopád“. Díky delší expozici získáte zajímavé fotografie i v místech, kde je jinak velký ruch. Dokážete tak například odfiltrovat davy lidí z fotografií památek ve městě. Pro fotografování hvězd nabízí vivo X100 Pro režim „Hvězdné stezky“, díky kterému za pomoci stativu vytvoříte neuvěřitelné fotografie noční oblohy.

Ohnisková vzdálenost a stativ se stanou vašimi novými nástroji

Nastavení ohniskové vzdálenosti vám umožňuje přiblížit se objektu bez nutnosti fyzického pohybu. Vivo X100 Pro nabízí širokou škálu ohniskových vzdáleností, které jsou obvykle k dispozici pouze profesionálním fotografům. Od širokoúhlých 24 mm, ideální pro zachycení krajiny, klasické 35 mm pro pouliční až po 100 mm pro detailní záběry z velké blízkosti. Stativ vám umožní fotit s nízkým šumem a vysokou clonou, díky tomu jste schopni pořídit fotografie s maximální ostrostí obrazu a zaměřit se i na detaily, které obvykle při focení smartphonem přehlížíte.

Využití portrétního modu

Portrétní režim rozostří pozadí a zvýrazní fotografovaný objekt. Využít ho lze nejen na focení portrétů lidí, ale i zvířat, květin nebo detailů architektury. Námi použitý model vivo X100 Pro nabízí těchto portrétních modů nepřeberné množství pro každou a umožňuje i nastavení ohniskové vzdálenosti.

Pohrajte si s barvami

Model X100 Pro nabízí profily barev pro různé situace. Režim „Vivid“ dodá fotografiím živé barvy, zatímco „ZEISS“ zachová jejich přirozenou podobu.

Jako váš nejlepší přítel při fotografování vás vivo X100 Pro nezklame a vytvoříte díky němu snímky, které mohou bez problému konkurovat fotografiím od profesionálních fotoaparátů.

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

0

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem jejich pozitivních účinků. Které to jsou?

Co jsou kanabinoidy a jaký mají efekt

Kanabinoidy, respektive fytokanabinoidy jsou chemické sloučeniny, které se v přírodě vyskytují především v rostlinách konopí. V současné době je popsáno již kolem 100 druhů. K těm nejznámějším jednoznačně patří CBD a THC. Mimo to se jedná o CBG, CBN nebo HHC.

Fytokanabinoidy jsou podobné kanabinoidům, což jsou látky, které jsou produkovány přímo lidským tělem. I jejich rostlinné protějšky proto mohou napodobovat přirozené působení kanabinoidů. Navazují se především na tzv. kanabinoidní receptory CB1 a CB2. Receptory CB1 se nacházejí především v centrální nervové soustavě, dále v plicích, játrech a ledvinách. CB2 souvisí s imunitním systémem a krvetvornými buňkami.

Tyto receptory tak ovlivňují přirozené fyziologické procesy v organismech obratlovců, včetně chuti, vnímání bolesti, nálady a paměti. Tím mohou i fytokanabinoidy pozitivně působit na lidské zdraví. Mezi jejich účinky patří především schopnost tlumení bolesti, dále uvolňování křečí, mírnění nevolností, podpora imunity či snížení hladiny stresu.

Fytokanabinoidy nejsou psychoaktivní

Podle současných studií může mít konkrétně CBD také pozitivní vliv v případě Alzheimerovy nebo Parkinsonovy choroby. CBG se naproti tomu využívá například pro tlumení zánětů. CBN je známo svými sedativními účinky, což má význam především při léčbě nespavosti. U HHC byly naproti tomu pozorovány relaxační a povzbuzující účinky.

Výše uvedený efekt však je psychoaktivní pouze u THC a HHC. CBD, CBN, CBG takto působící nejsou. Znamená to, že toto spektrum látek nemá psychotropní efekt a může tedy i být legálně konzumováno. A to v různých formách, běžně dostupné jsou například HHC květy nebo CBD oleje.

Pro léčebné účely se navíc tyto složky získávají výhradně z odrůd technického konopí, u něhož se sleduje a kontroluje obsah THC. Ten se nesmí dostat nad hranici 1 %. Tím lze garantovat, že se jedná výhradně o prostředek léčivý, nikoli o nelegální drogu.

Jak si užít domácí kino na maximum?

0

Domácí kino může být skvělou alternativou k návštěvě kina, zejména pokud si chcete vytvořit pohodlné a zábavné prostředí přímo doma. Abychom vám pomohli dosáhnout maximálního filmového zážitku, přinášíme několik užitečných tipů a triků.

Zvolte správný filmový obsah

Prvním krokem k maximálnímu umocnění zážitku z domácího promítání je volba správného filmového obsahu. Podle vašich preferencí a nálady si vyberte filmy, které vás skutečně zajímají. Díky streamingovým službám, které stále zveřejňují nový obsah,  máte k dispozici široký výběr filmů a seriálů. Sledování recenzí a hodnocení filmů vám může také pomoci vybrat si ty, které vás skutečně zaujmou a plně se do nich ponořit.

Vytvořte si útulné prostředí

Domácí kino se nese ve znamení relaxace a zábavy. Ujistěte se tak, že máte dostatek polštářů a dek, do nichž se můžete pohodlně uvelebit, a zajistěte, aby se našlo místo na sezení pro všechny diváky. Správné osvětlení je také důležité, protože příliš tmavé nebo příliš jasné prostředí může ovlivnit vnímání filmu. Dejte si tedy především pozor na správné nastavení barev, kontrastu a hlasitosti, abyste dosáhli optimálního obrazu a zvuku. 

Rozhlédněte se v akčních letácích na Kaufinu po kvalitním zvukovém systému a velkém televizoru nebo projektoru s plátnem, které zajistí špičkový zvuk i obraz a tím pádem také plnohodnotný filmový zážitek. Díky letákům v jednotlivých městech je na vybavení i doplňcích možné příjemně ušetřit a užít si tak domácí kino se vším pohodlím. Porozhlédněte se tak v pražských, libereckých či plzeňských letácích po akcích na komfortní oblečení nebo na občerstvení. 

Tipy na občerstvení a nápoje

Jedním z klíčových prvků filmového večera je občerstvení a nápoje. Servírování jednoduchých a chutných dobrot, jako je popcorn, chipsy, nachos s guacamole či různými dipy, může z filmového večera udělat ještě větší zážitek. Pokud jste spíše na sladké, můžete zkusit domácí brownies, cookies nebo zmrzlinu. Co se týče nápojů, nealkoholické varianty jako limonády, ledový čaj nebo domácí smoothie jsou skvělou volbou, aby vám při sledování filmů nic nechybělo. 

S velkou oblibou se také setkává náš národní nápoj, tedy pivo, který lze za akční ceny příležitostně zakoupit v supermarketech. Ačkoliv pro obyvatele Plzně je stejnojmenné pivo dozajista nápojem číslo jedna, narazit na zlevněné pivo Pilsner Urquell je možné také v jiných než plzeňských letácích. Mnohdy se slevy na pivo z Plzně, ale i na jiné nápoje nachází v letácích Kaufland či Tesco, platných pro celou Českou republiku. 

Vytvořte si tematický večer

Pokud chcete udělat domácí kino ještě zábavnějším, můžete naplánovat tematický filmový večer. Například vyberte filmy, které se odehrávají v určitém historickém období, nebo jsou úzce spojené s určitou zemí či kulturou. To dodá vašemu filmovému večeru na zajímavosti. K tomu si připravte pokrmy a nápoje, které odpovídají tématu večera. Po zhlédnutí filmu můžete napsat recenzi, která vám pomůže lépe si utřídit své dojmy a také se podělit s ostatními o své názory, jak ale napsat recenzi na film či knihu? Základem je popsat vlastní dojmy, a to slušnou formou, zbytek už závisí jen na vás.

Psaní recenzí může být velmi zábavným i užitečným koníčkem. Můžete své recenze zveřejňovat na vyhledávaných internetových platformách, kde je možné přispět k diskuzím o filmech a také se dočkat názorů od ostatních filmových nadšenců. Psaním recenzí můžete také přispět komunitě filmových fanoušků a pomoci jim najít zajímavé tituly.

Tematické večery a vylepšená techniky vám umožní dosáhnout maximálního potěšení ze sledování filmů. Buďte kreativní, pohodlně se usaďte a užijte si filmové trháky přímo z pohodlí vašeho domova.