Rok 2018 je rokem, kdy pekařství PAUL oslaví své 10. narozeniny na českém trhu.
Pekařství ovšem přináší mnohem víc, než jen tradiční pečivo. Řeč je o lahodné cukrovince, jménem makronka.
Makronky jsou francouzskou tradicí a symbolem, ačkoli začátky této dobroty pocházejí z italských Benátek. Tehdy, v roce 1533, ovšem zdaleka nebyly takové, jaké je známe dnes. Až v roce 1880 napadalo muže jménem Pierre Desfontanes změnit jejich vzhled a to tak, že se rozhodl slepit dvě sněhové pusinky nadýchaným krémem.
Od té doby existují makronky v takové podobě, v jaké je dnes s radostí jíme.
Ačkoli se může zdát, že příprava z pár surovin, a to konkrétně z mandlí, bílků, cukru a 100% přírodních barviv je snadná, je tomu právě naopak. Udělat dokonalou makronku, kdy pusinka má kulatý, hladký povrch, bez sebemenších prasklinek, je práce pro opravdového cukrářského mistra.
Povrch musí být křupavý, ale zároveň uvnitř vláčný. Krému, který se dává mezi tyto dvě pusinky, musí být tak akorát a nesmí být ani moc sladký, ani bez chuti.
A jak se říká, člověk jí očima. Proto se makronky barví 100% přírodním barvivem, většinou v pastelových odstínech, čímž je vše dovedeno k dokonalosti.
Už jste také ochutnali? Pokud ne, skočte si do jedné z prodejen PAUL a najděte vaší oblíbenou příchuť.
Sponzorované odkazy
Vybíráte si nový tablet? Vsaďte na stylový iPad mini od Applu!